Kullanım ve Gizlilik Sözleşmesi

K

codex.dincmedya.com.tr kullanım ve gizlilik sözleşmesi aşağıda belirtildiği gibidir. Sözleşmede geçen maddelere aykırı bir durum tespit edildiği taktirde kişi hakkında gerekli işlemler başlatılacaktır.

codex.dincmedya.com.tr bünyesinde çalışan editörler ve kullanıcılar tarafından yayınlanan site içeriğinin kullanılması, kullanım ve gizlilik sözleşmesi esaslarına göre düzenlenmektedir. Bu içeriklerin tümü ulusal ve uluslararası alanda telif hakları ve fikri sinai haklar yönünden korunmaktadır.

Site üzerinde değişiklik yapma yetkisi sadece site yönetimine aittir. Kullanım ve gizlilik sözleşmesi siteye giren tüm ziyaretçiler ve üyeler tarafından kabul edilmiş sayılmaktadır. Sözleşmenin bozulması durumunda cezai işlemler başlatılır.

GENEL SORUMLULUK

Site içeriğini değiştirme, kopyalama veya yayınlama hakkı sadece site yönetimine aittir. Ziyaretçilerin siteye gönderdikleri içeriklerin kontrolü site bünyesinde çalışan editörler veya yöneticiler tarafından yapılır. Uygun görüldüğü taktirde yayınlanır. Aksi halde yazılan içerikler silinir. Sitede bulunan dosyaların kullanılmasından ötürü oluşabilecek zararlardan site yönetimi sorumlu değildir.

KİŞİLERE AİT BİLGİLER

Üyelerin kişisel bilgileri gizlidir ve başkaları ile hiçbir şekilde paylaşılmaz. Fakat site yönetimi tarafından ya da yasal olarak talep edildiğinde bu bilgileri vermekle yükümlüdürler. İletişim ve adres bilgileri başta olmak üzere kişisel bilgilerin doğruluğundan üyeler kendileri sorumludurlar.

Üyeler sitede ücretli hizmetleri kullanabilmek için ödeme işlemini kredi kartıyla ya da ilgili banka hesabına yapabilirler. Kredi kartı ile ödeme yapma için kart bilgilerini direk olarak site yöneticilerine gönderebilirsiniz. İnternet üzerinden banka hesabına para yatırmak istenildiği taktirde internet bankacılığından ortaya çıkabilecek teknik aksaklıklardan site yönetimi sorumlu değildir.

Site üyeliği için yaş sınırı bulunmamakla birlikte web sitemiz üzerinden üye ve kullanıcılar tarafından yapılan işlemler ilgili kanun maddeleri ve yönetmelikler gereğince temyiz kudretine haiz rüşte erişmiş kişiler tarafından yapılması gerekiyorsa ancak Türkiye Cumhuriyeti kanunları gereğince rüşte erişmiş (18 yaşını doldurmuş veya istisnai yollarla reşit sayılmış kişiler) kişiler tarafından yapılacaktır. Kanun maddeleri ve yönetmelikler gereği yapılacak işlemlerin reşit kişiler tarafından yapılması öngörülmüşse, reşit olmayan kişilerin ve fiil ehliyeti mahkeme kararıyla kısıtlanmış kişilerin yapacağı işlemler velisi, varsa yasal temsilcisi aracılığıyla yapılabilecektir. Aksi davranış durumlarında sitemizin ve site sorumlularımızın yapılan işlemden dolayı herhangi bir sorumluluğun olmadığını bildiğini kabul, beyan ve taahhüt ederler.

SİTE ÜYELERİMİZ VE KULLANICILARIN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ

Üyelerin, ziyaretçileri ya da editörlerin yayınladıkları içeriklerden hiçbir şekilde site yönetimi sorumlu değildir.

codex.dincmedya.com.tr üzerinde kimse siyasi bir görüş ya da partiyi destekleyen herhangi bir içerik yayınlayamaz.

Site üzerinde genel ahlak kurallarını bozucu nitelikte olan, toplum düzenini bozabilecek ya da zarar verebilecek, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına aykırı hiçbir içerik yayınlanamaz. Böyle bir durum tespitinde para veya tazminat cezaları hatalı kişiye rücu edilecektir.

Küfür ya da argo içerikli yazılar site üzerinde yayınlanamaz. Böyle bir durum tespit edildiğinde o içerik silinecek ve yazar hakkında gerekli işlemler yapılacaktır.

Üyeler ve ziyaretçiler, site üzerinde yayınlanmak üzere gönderdikleri içeriklerin kanun dışı olması durumunda silineceğini peşinen kabul ederler.

Site yönetimi tarafından korunan kişisel bilgiler gizlidir. Kullanıcılar bu bilgiye erişmek için site sistemlerine erişmeye çalışması durumunda haklarında savcılık şikâyeti yapılacağı bildiğini peşinen kabul ederler.

Kimse siteye saldırı amaçlı faaliyetlerde bulunamaz. Bu gibi durumlarda ilgili kişiye site yönetiminin tazminat davası açma hakkı bulunmaktadır.

Site üyeleri ya da ziyaretçileri farklı firmaların reklamını site üzerinde yapamaz.

Site üzerinde aktif link vermek yasaktır. Alıntı yapılmak istenildiğinde pasif link verilmelidir. Bu gibi durumlarda ortaya çıkabilecek telif hakkı ihlallerinden site yönetimi sorumlu değildir.

 YASAL SORUNLAR

Site üzerinde bulunan içeriklerin fikri sınai hakları sadece ilgili yazara aittir. Karşılaşılabilinecek her türlü fikri sınai hakka v.b haklara ilişkin taleplerden sadece yazı sahipleri sorumludur.

Site üzerinde bulunan içeriklerin güncelliğinden site yönetimi sorumlu değildir. codex.dincmedya.com.tr üyeleri ve kullanıcıları bunu kabul, beyan ve taahhüt ederler.

Üyeler veya kullanıcılar site içeriğini ticari amaçla kullanamaz ve bu içeriklerin Fikri Mülkiyet haklarının mülkiyetinin sitede olduğunu kabul ederler.

Site veri tabanının ya da kodlarının değiştirilmesi, kopyalanması ya da başka bir sitede kullanılması yasaktır.

Site üyeleri ve kullanıcıları, e-posta gibi herhangi bir yoldan site ile iletişime geçerken siteye, telif hakkı ödeme zorunluluğu olmayan, kalıcı ve kısıtlaması bulunmayan münhasır bir lisans verdiğini kabul ederler. Bu lisans ile site kendisine gönderilen verileri kullanma, kopyasını alma, başkasına lisans verme, değiştirme, başkasına gönderme, insanların bilgisine sunma haklarına sahip olacaktır.  Bu lisansın kapsamı dâhilinde, tüm telif hakları, marka ve patent hakları da kısıtlama olmaksızın site yönetimine açık bir şekilde ve geri dönüşü olmaksızın devredilmiştir.

ÜYELİK

Üyelik için en önemli kriter iletişim bilgilerinin site yönetimine doğru bir şekilde gönderilmesidir. Bu bilgilerin doğruluğundan üyeler kendileri sorumludurlar.

Üyeler hesaplarına kendi kullanıcı adları ile girerler. Her bir kullanıcı adı farklı olmalıdır. Üye olurken daha önce kullanılmamış bir üye adı seçilmelidir.

Üyelik Sözleşmesi maddeleri gereğince site üzerinde bulunan yorumlardan sadece yazan kişi sorumludur. Site yönetimi bu konuda sorumluluk almaz.

Üyeler şifrelerini zor tahmin edilen bir kombinasyonda yapmalıdırlar. Hesaplarının çalındığını düşünen üyeler en kısa sürede site yönetimine bildirmeli ve şifrelerini değiştirmelidirler.

Site üzerinde herhangi bir üyelik süresi bulunmamaktadır. Üyeler hesapları iptal edilmediği ya da askıya alınmadığı sürece kullanabilirler.

REKLAMLAR

Site üzerinde bulunan reklam içeriklerinden codex.dincmedya.com.tr sorumlu değildir.

ENGELLEME

Kullanım ve gizlilik sözleşmesi üzerindeki maddelere uymayan bir üyenin hesabı askıya alınabilir ya da iptal edilebilir. Tüm üyeler bunu kabul etmiş sayılırlar.

İZİN

Site üyeleri ve kullanıcıları kendilerine ait olduklarını beyan ettikleri ve bu beyanlarının gerçeğe aykırı olmasından sorumlu oldukları, tüm yazılı, görsel ve duyumsal tüm materyallerin FSEK kapsamında mali haklarını siteye devrettiklerini kabul, beyan ve taahhüt ederler. Ayrıca sitede yayınlanan yazılı, görsel ve duyumsal tüm materyalleri bireysel amaçlar haricinde kullanmayacağını ve ticarete konu yapmayacağını kabul, beyan ve taahhüt ederler.

İÇERİK KOPYALAMA

İçeriğin lisansına sahip değilseniz bu içeriği kopyalayamazsınız. Site içeriğinin kopyalanması için site yönetiminden veya yazardan izin alınmalı daha sonra codex.dincmedya.com.tr kaynak gösterilmelidir. Kopyalanan içerikler ile ilgili düzenleme ve silme hakları saklı tutulmaktadır.

BİLGİLERİ GÜNCELLEME

Site üyeleri kendi bilgilerini düzenleyebilir ya da silebilirler.

SORUMLULUĞUN KISITLANMASI

Site üyeleri ve kullanıcıları site ziyareti sırasında site üzerindeki verilerin kullanılması sebebi ile telif hakkı veya sözleşme ihlali gibi çeşitli nedenlerden oluşabilecek zararlardan site yönetiminin sorumlu olmadığını kabul etmiş sayılırlar.

Ziyaretçilerin takibi için site yönetimi çerez kullanabilir. Kullanıcılar bu duruma karşı hak talebide bulunamaz. İstenildiği taktirde çerezler tarayıcı ayarlarından kapatılabilir.

Site içeriğinin yanlış olmasından veya yayının kesilmesinden site yönetimi sorumlu değildir.

Site bünyesinde çalışan editörlerin yayınlamış oldukları yazılardan site yönetimi sorumlu değildir. Her editör yayınladığı içerikten kendisi sorumludur. Site yönetimi yazarların yazılarından dolayı hiçbir şekilde yasal sorumluluk kabul etmez.

GİZLİLİK

Site ile kullanıcı arasında irtibatın sağlanabilmesi için üyelik sırasında verilen iletişim bilgileri tamamen gizlidir ve başkaları ile paylaşılamaz. Üyeler bu iletişim yollarına site yönetimi tarafından bilgilendirmek amacı ile mesaj, e-mail ya da çağrı gelebileceğini kabul ederler.

Yasal merciler talepte bulunmadığı sürece üyeler arasındaki mesajlaşmalar gizli kalır. Bu durum yasadan kaynaklanan bir vecibe olup gizlilik hükümlerine aykırı sayılmayacaktır.

LİNKLER

Site üzerinden farklı sitelere giden linklerin içeriklerinden codex.dincmedya.com.tr sorumlu değildir.

ALINTI

Aktif link verilmediği sürece codex.dincmedya.com.tr’un herhangi bir içeriği farklı bir sitede alıntı yapılamaz. Üyeler Aktif link verilmeden yapılan yayınlar Telif Hakkı ihlali doğurduğunu ve bunun sonucunda hukuki ve cezai takibata maruz kalacağını kabul ederler. Alıntı yapılırken codex.dincmedya.com.tr olarak kaynak gösterilmeli ve kaynak gösterilen içeriğin direk olarak bulunduğu sayfaya aktif link verilmesi gerekmektedir.

YETKİLİ MAHKEME

İş bu Kullanım ve Gizlilik Şartlarından kaynaklanan uyuşmazlıkların çözümünde Türk Mahkemeleri ve Türk Kanunları geçerlidir. Taraflar, Kullanım ve Gizlilik Şartlarından kaynaklanan uyuşmazlıkların çözümünde Denizli Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkili kılmıştır.

TEBLİGAT

Üyeler site yönetimine vermiş oldukları adres bilgilerinin doğru, yasal ve güncel olduğunu, bu adresler aracılığı ile tebligat yapılabileceğini adreste olmasa bile yapılacak tebligatın geçerli olduğunu kabul etmiş sayılırlar.

GEÇERLİLİK

İş bu sözleşmenin herhangi bir maddesi, emredici yasa hükümleri ve özel yasalara aykırılık teşkil ettiği takdirde başka bir deyişle kanuna aykırı olduğu takdirde sadece ilgili madde geçersiz olacak. Bu geçersizlik durumu diğer maddeleri etkileyemeyecektir.

KURALLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ

Kullanım ve gizlilik sözleşmesi site yönetimi tarafından değiştirilebilir.

Site yönetimi site uzantısında mevcut olarak verilen her tür hizmet, ürün, siteyi kullanma koşulları ile sitede sunulan çeşitli bilgileri herhangi bir ihtara ya da ihbara hacet kalmaksızın değiştirme, düzenleme, yayını durdurma, yayına son verme hakkını saklı tutar. Site üyeleri ve kullanıcılar bu durumu peşinen kabul etmiştir. Site Yönetiminin siteden link verilen bilgi ve haberleri kaldırması durumunda da bu kural uygulanır. Değişikliler sitede yayınlanma tarihi esas alınarak uygulamaya girer.

ÜCRETSİZ HİZMET

codex.dincmedya.com.tr  ücretsiz bir sitedir. Sitenin tüm içeriği internet kullanıcılarına açıktır. Üye olarak sitede düzenlenen etkinliklere katılabilirsiniz. Yorum yapmak için üyelik şartı aranmamaktadır.

SİTE ARAÇLARI

Site araçları istenildiği taktirde yöneticiler tarafından değiştirilebilir ya da kaldırılabilir. Bu düzenlemeler sonucu oluşabilecek zararlardan site yönetimi sorumlu değildir.

BÜLTEN KAYDI

Site bültenine kaydınızı yaptırarak codex.dincmedya.com.tr üzerinden gelebilecek e-postaları kabul etmiş sayılırsınız. Site yönetimine vermiş olduğunuz e-mail adresiniz tanıtım amaçlı kulanılabilie ancak başkaları ile paylaşılmaz. Bülten kaydınızı dilediğiniz zaman silebilirsiniz.

GİZLİLİK POLİTİKALARI

codex.dincmedya.com.tr tüm kullanıcılarının gizliliğini üçüncü şahıs kişilerden korur.

LOG DOSYALARI

Site üzerinde log dosyaları bulunabilir. Bu dosyalar gelen ziyaretçi verilerini istatiksel olarak ortaya çıkarmak için kullanılırlar. Log dosyalarında bulunan ziyaretçi bilgileri gizlidir ve başkaları ile paylaşılmaz.

DIŞ BAĞLANTILAR

Site üzerinde bulunan dış bağlantıların içeriğinden ve gizlilik prensiplerinden site yönetimi sorumlu değildir.  Burada bahsedilen bağlantı verme işlemi, hukuki olarak “atıfta bulunma” olarak değerlendirilmektedir.

Site üyeleri ve kullanıcılar Kullanım ve Gizlilik Şartlarında belirtilen koşulların tamamını okuduklarını ve içeriğini anladıklarını ve bu şartları bilerek siteye üye olduklarını kabul beyan ve taahhüt ederler.